Ga naar de inhoud

Volleybal

Toen de sportzaal Buitenkaag in 1977 gebouwd werd, was volleybal één van de eerste sporten die daar beoefend werd.
Al snel hadden we een gezellig recreatie team en een sportief jeugd competitie team met een eigen trainer.
In de loop der jaren is het jeugd competitieteam gestopt, maar het recreatieteam speelt nog iedere maandagavond hun spelletje
Het gaat er vaak fanatiek aan toe, maar het is toch altijd gezellig.
Zeker gezellig en inmiddels alom bekend en geroemd zijn de jaarlijkse “Beaujolais Primeur” avond, “Chinese on the Beach” (Chinees eten op het strand en daarna een partijtje volley op het strand) en “Ballen en Bubbels” (champagne en oliebollen op onze eerste volleybalavond in het nieuwe jaar).

Elke maandag avond om 20:30 is het de beurt aan de volleyballers om de oefenzaal te bemensen.

En dat doen ze zeer fanatiek. Eerst in groepjes de bal op allerlei manieren overspelen, om de elastische lichamen en vooral de gevoelige vingers, warm te krijgen. Daarna het net omhoog en in 45 minuten de diverse partijtjes spelen waarbij de ploegen elkaar weinig ruimte geven. Het is leuk om te zien dat de ploegen een mix zijn van jong en oud, beginnende en wat beter geoefende volleyballers. Ieder zijn spel komt goed tot zijn recht.

Na de volleybal is er vaak nog wat tijd voor een drankje en praatje in “De Ontmoeting”. Traditioneel wordt daar jaarlijks ook de “Beaujolais Primeur” door de volleyballers gezamenlijk ontkurkt en wordt het nieuwe jaar feestelijk met “bollen en bubbels” ingeluid.

Nieuwe leden, ook van buiten ons dubbeldorp, zijn van harte welkom en mogen zonder verplichtingen twee keer op proef komen meespelen, om de volley-sfeer te proeven

Informatie bij Eric van der Wansem of Ben van den Ende.