Ga naar de inhoud

Biljarten

De Ontmoeting heeft de beschikking over een wedstrijdbiljart waarvan tijdens openingsuren gebruik gemaakt kan worden via de “klok”.

Bij voldoende belangstelling, is het de opzet om te komen tot een groepje enthousiaste spelers en speelsters die regelmatig de krachten meten op het groene laken. Hierbij staat de gezelligheid en het vermaak boven de prestaties.
Wist u dat er in onze omgeving nog steeds veel gebiljart wordt zowel recreatief als in verenigingsverband. In het district Veen en Rijnstreek zijn meer dan 700 biljarters elke week actief in competitieverband onder de vlag van de KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljart Bond).
Hierbij worden de spelregels conform de KNBB gehanteerd en gaat het er af toe behoorlijk serieus en fanatiek aan toe.

Er zijn team competities voor zowel senioren als recreanten. De senioren spelen in de avonduren en de recreanten overdag. Daarnaast worden er persoonlijke kampioenschappen georganiseerd. De competities beslaan per jaar ca. 30 rondes. Het seizoen loopt van september tot half april waarna de gewestelijke en landelijke rondes worden afgewerkt in de maanden mei en juni.

Er wordt gespeeld in diverse klassen en spelsoorten, zoals libre, driebanden, bandstoten en kader. In alle klassen en spelsoorten worden er districts-kampioenschappen georganiseerd waarna er een vervolg mogelijk is op gewestelijk niveau met uiteindelijk een landelijke finale, waarbij het kampioenschap van Nederland op het spel staat.

(Het district Veen en Rijnstreek bestaat dit jaar 50 Jaar)

Hebt u belangstelling, kijk eens op www.KNBB.nl of www.veenrijn.nl of neem contact op met de SCCK