Ga naar de inhoud

Ode aan Glynis

Door: Rea Joosten

Glynis Breman 1 5 jaar onze sportleidster op maandagavond

Even over half acht op maandagavond, we waren net aan het’ stevig stappen’ toen de muziek werd onderbroken. Rob Enthoven en Erik van der Wansem kwamen binnen met een grote bos bloemen. Graag wilden ze Glynis feliciteren met haar 1 5-jarig jubileum als leidster van de maandagavond-sport. Zij kwamen als afvaardiging van de SCCK. Na een korte toespraak werd haar de prachtige, kleurrijke bos met tulpen overhandigd. Felicitaties en een applaus volgde.

Een impressie van een les

Onder leiding van Glynis wordt het uur vervolgd met ritmische muziek, die ons ondersteunt met de opbouw/ instandhouding van onze conditie. We maken aanééngesloten series en elke avond weet Glynis er weer een nieuwe variatie van te maken. Als we goed warm zijn geworden, komen de gewichtjes te pas en gaan we verder met de armspieren. Verbazingwekkend hoe zwaar die gewichtjes worden gedurende de oefeningen. We zijn dus blij als de matjes uitgerold worden en we kunnen gaan liggen. Dat is voor korte duur. Want Glynis heeft de muziek weer aangepast en we beginnen met de buikspieren. En dan, ongetwijfeld volgt nu de langste minuut van de week, ‘planken’. Maar ook die gaat (na veel gekreun en gehijg mijnerzijds) voorbij en we vervolgen de oefeningen. Op je rug liggend, de denkbeeldige sinaasappel van Glynis in gedachten onder je kin houdend en handen onder je hoofd, hoef je de volgende minuten nergens aan te denken dan kijken naar het plafond en luisteren naar de stem van Glynis. Het meest horen we 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, en de laatste. Dat laatste horen we na zo een serie heel graag. En na verloop van tijd weten we weer waar de rechte en schuine buikspieren zitten. O ja, we moeten met ons hoofd omhoog komen en weer laten zakken, ongelooflijk op hoe veel manieren je dat kunt doen. Na deze oefeningen kijkt Glynis weer even in haar programma. Oefeningen op je ene zij en de andere zij, op knieën en buik, en zo worden alle spieren van de Benen, Billen en Buik onder handen genomen. Moe maar voldaan kunnen we na 55 minuten uitrusten: in- en uitademen, ja maar wel op de maat van Glynis. Inademen via de neus, vasthouden terwijl je luistert naar de rustgevende muziek. Met de laatste rekoefeningen en een ‘applausje voor jezelf’ sluiten we de avond. “We hebben goed gewerkt” verzekert Glynis ons. De matjes worden opgerold, de handdoeken opgevouwen, de gewichtjes terug in de tas. De bandrecorder, snoer en microfoon worden ook opgeborgen. (Op verzoek zal ik de komende les graag vertellen waarom de voorgaande zin bijgevoegd is)
Elke avond worden we dus ondersteund met muziek, door Glynis samengesteld, evenals een gevarieerd programma . Ze is een enthousiaste leidster. We hebben grote waardering voor haar en elke maandagavond komen we weer graag naar de gymzaal, naast De Ontmoeting, toe. We zijn superblij met je. Glynis; nogmaals van harte gefeliciteerd met je 1 5-jarig jubileum en we spreken de hoop uit dat we nog lang, onder jouw bezielende leiding, kunnen doorgaan. Namens alle fanatieke sportsters van de maandagavond,

Rea Joosten.

Ook enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en vind je het een lekker idee om zo dicht bij huis een uurtje te sporten, kom dan. Elke maandag, over het jaar verdeeld in 2 x 20 weken, goed bezig zijn. Je hebt nodig; een handdoek, sportschoenen en makkelijke kleding. Bij ons krijg je een warme avond, saamhorigheid, een goed humeur en een prettig geweten omdat je goed bezig bent voor/met je lichaam. Tot ziens, op maandag van 1 9.30 tot 20.30; je bent van harte welkom.

Na onze les (om 20.30 uur) wordt het net gespannen over het midden van de zaal en komen de volleyballers in actie. Samen met hen hebben we het nieuwe jaar ingeluid met champagne, oliebollen en appelflappen. Wat een waardevolle actie met deze gezellige bindingsavond.