Ga naar de inhoud

Big Band Bollenstreek

De Big Band Bollenstreek is elke donderavond aan het repeteren in De Ontmoeting om hun repertoire verder uit bouwen en te verbeteren. Het is een band bestaande uit ca. 40 muzikanten die op vrijwillige basis en als hobby onder leiding van een professionele dirigent muziek maken. Ook begeleidt de band zangeressen waarmee er een mooi stuk muziek ten gehore wordt gebracht.
Deze Band verzorgt ook optredens in de streek voor het ondersteunen van festiviteiten.

Iedereen kan op de donderdag avond “binnen vallen” om de muzikale vaardigheden van de Big Band Bollenstreek te ervaren.

De Big Band Bollenstreek, ofwel gewoon BBB, is in de wijde omgeving van de randstad voor menig jazz en dansliefhebber een begrip. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de band, sinds de oprichting in 1978, bij talloze gelegenheden heeft opgetreden.

Zo heeft het orkest, wat bestaat uit 17 enthousiaste, ervaren (meest amateur) muzikanten, opgetreden op jazzfestivals, bedrijfsfeesten, personeelsfeesten, bruiloften, galadiners, dorpsfeesten, dansavonden, schoolfeesten etc. De muzikanten hebben een lange, brede muzikale ervaring en staan onder leiding van saxofonist/componist/arrangeur Adri van Velsen.

Het repertoire bevat natuurlijk de “Big Band Traditionals” bekend van de big bands van Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basie. Daarnaast ook lekkere dansmuziek: Quickstep, Engelse Wals, Samba, Rumba, Cha-Cha, Paso Doble, Tango, en dat natuurlijk in strictly dance tempo. Verder speelt de band spetterende bigband arrangementen van de hand van Adri van Velsen van nummers van o.a. Stevie Wonder, Aretha Franklin, Tina Turner, Caro Emerald, Amy Winehouse, Trijntje Oosterhuis etc.

Muziek is niet ons vak, maar wel onze passie. Wij leveren professionele kwaliteit voor een acceptabele gage.

Zo valt op hun website Big Band Bollenstreek te lezen.