Ga naar de inhoud

Sportzaal

De sportzaal wordt gexploiteerd door de Stichting SCCK en is eigendom van de school St. Willibrordus, hun gymzaal. De zaal staat dus terbeschikking van de basisschool voor het geven van lichamelijke oefeningen voor alle groepen. Daarnaast maken ook de leden van de Sportvereniging Kaag (SV-KAAG) gebruik van de zaal voor o.a. volleyball en aerobics.

Ook de jaarlijkse musical die door groep 8 als afscheid word georganiseerd vind plaats in de zaal onder aanwezigheid van alle ouders en grootouders en ander genodigden. Hiervoor wordt de vloer afgedekt met matten en bouwen we een toneel op voor de artiesten. Bij gelegenheid van andere evenementen waarbij de ruimte van de ontmoeting niet voldoende is wijken we daarvoor uit naar de gymzaal. Voorbeelden zijn het sinterklaas feest voor de school en de jeugd van Kaag en Buitenkaag waarbij de zaal wordt gevuld met vele kinderen, ouders en familie met een spetterende disint disco als afsluiting.

Op en rond koninsdag organiseert het Oranje Commité veel activiteiten voor jong en oud waarbij ook onze gymzaal weer een rol speelt bij zowel het trditionele volleyball tournooi als het zaalvoetbal.
Daarnaas kan de zaal bij slecht weer als uitwijk mogelijkheid worden benut voor andere activiteiten.

C.a. een keer per jaar organiseert het muziekkorps Door Gunst Verkregen een uitvoering op de Buitenkaag en ook deze uitvoering vindt plaats in de zaal waarbij alle inwoners van zowel Kaag als Buitenkaag welkom zijn om van hun muziek te komen genieten.

De zaal wordt daarmee zoveel mogelijk en zo flexible mogelijk ingezet voor alle activiteiten in de dorpen Kaag en Buitenkaag.