Kaag Dragons:

 

In 2011 heeft Kaag Dragons een herstart gemaakt nadat ze in 2009 gestopt waren, o.a. wegens te weinig actieve leden. Eén van de zaken die voor een herstart nodig was, was een bestuurlijke organisatie waaronder Kaag Dragons kon opereren. SCCK was direct bereid die functie te vervullen. Nadat een aantal andere zaken geregeld waren, zoals een boot met toebehoren, een ligplaats en een trainer, kon er een ledenwerfactie opgezet worden.

 

 

 

Al snel was er weer een team samengesteld en op 29 juni 2011 viel het nieuwe startschot voor Kaag Dragons.

 

Intussen zijn we 4 vaarseizoenen verder en gaat het bijzonder goed met Kaag Dragons. Er wordt niet alleen op de wekelijkse woensdagavond gevaren, maar ook op allerlei binnenlandse en buitenlandse evenementen zoals: de NK op de Bosbaan Amsterdam, Leidse Lakenfeesten, Volle Maan Peddel, grachtentochten in Amsterdam en Utrecht, vaartocht in de weerribben, maar ook de Vogalonga in Venetië (Italië) en de drakenboot wedstrijden in Hannover. Voor 2015 staat de “Great River Race” op de agenda, een 30 km lange tocht over de Thames in Londen.

Kaag Dragons is nu zover gegroeid dat het moment om onder de “SCCK paraplu” vandaan te komen en op eigen benen te gaan staan, is aangebroken. Vanaf 25 april 2014 is de zelfstandige Vereniging Kaag Dragons officieel opgericht.